ברוך הבא אורח! כניסה |  בעגלה שלך יש 0 פריט(ים)

ג׳ינסנג קוריאני | Ginseng

הפחתת דַחק
 סדרה(343) של שלושה מחקרים בחנה את השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על עמידות נבדקים בתנאי עקה שונים. במחקר הראשון שהיה אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו, נבחנה השפּעת הנטילה של אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום (מינון לא צוין) על לחץ הדם, קצב הלב ועמידות הנבדקים לתנאי קור. תשעים נבדקים בריאים חולקו אקראית לקבלת ג'ינסנג קוריאני אדום, פלסבו או התרופה Nifedipine (ממשפחת חוסמי תעלות הסידן). לאחר מכן ידם הימנית של הנבדקים נטבלה במי קרח עד להופעת כאב. נמצא שנטילת ג'ינסנג קוריאני אדום הגבירה במידה מובהקת את העמידות לקור של הנבדקים (לפי משך הזמן עד כאב) מבלי להשפיע על לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי של הנבדקים אך תוך הגברה מובהקת של קצב הלב בהשוואה לפלסבו (p=0.0476). לשם השוואה, Nifedipine הפועלת על ידי הרחבת כלי הדם הפחיתה במידה מובהקת את לחץ הדם הסיסטולי (p=0.037) והדיאסטולי (p<0.05) של הנבדקים והגבירה במובהק את קצב הלב בהשוואה לפלסבו כאפקט ריבאונד (p=0.0047), מן ההשוואה ניתן להסיק שג'ינסנג לא פעל במקרה זה כמרחיב כלי דם. מסקנת החוקרים היתה שג'ינסנג קוריאני אדום מגביר את עמידות הנבדקים לקור על ידי השפעה על המערכת האוטונומית-אנדוקרינית.
 במחקר קליני אקראי מבוקר פלסבו שני נבחנה השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על עמידות הנבדקים לעומס תעסוקתי ועייפות תעסוקתית. 23 נבדקים (גיל ממוצע 51.2) העובדים כנהגי מוניות חולקו אקראית לקבלת ג'ינסנג קוריאני אדום או פלסבו לפני ואחרי המשמרת. נמצא שג'ינסנג קוריאני הפחית במידה מובהקת את עייפות הנבדקים ללא קשר למרחק הנסיעה שעשו במהלך המשמרת (p<0.01).
 המחקר השלישי היה מחקר אפידמיולוגי רטרוספקטיבי שבו נבחנה השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על עמידות הנבדקים בפני הצטננות ושפעת (ע"פ תסמיני חום, תחושת חולי כללית, ותסמיני זיהום במערכת הנשימה העליונה) במהלך עונת החורף בקרב הצוות הסיעודי בבית חולים גריאטרי. נמצא שהיארעות ההצטננות והשפּעת בקרב נוטלי הג'ינסנג הקוריאני היתה נמוכה במובהק ביחס לאוכלוסייה הנבדקת בכללותה (p=0.032) וביחס לנבדקים שלא נטלו ג'ינסנג (p=0.018). לאחר מכן בוצע אימות של הממצאים במחקר אפידמיולוגי פרוספקטיבי שנערך בקרב מטופלים במרפאה לבריאות הלב ונמצא שהיארעות ההצטננות והשפּעת בקרב נוטלי הג'ינסנג הקוריאני האדום היתה אכן נמוכה במובהק בהשוואה לאוכלוסייה הנבדקת (1.38% בהשוואה ל-5%, p<0.0001).

 

הפחתת עייפוּת ותשִישות

•••
 
פורמולה לשיפור וחיזו...
220